Asya-Pasifik Bölgesinin Geleceği ve Türkiye Paneli Gerçekleşti

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik iş birliği fırsatlarını ele almak amacıyla Asya-Pasifik Bölgesinin Geleceği ve Türkiye başlıklı bir etkinlik düzenledi. Derneğimizi temsilen etkinliğe Genel Sekreterimiz S. Koray Hatipoğlu katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda bölgeyi yakından bilen ve izleyen uzman konuşmacıların yaptığı sunumlar ve değerlendirmeler çok sayıda sanayici ve iş insanı tarafından ilgiyle izlendi. 

İSO Başkanı Bahçıvan tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından başlayan paneli Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ yönetti. 

Dünyanın üretim merkezi haline gelen Asya’nın, ekonomik gelişimi ve dinamizmi ile dünya ekonomisinin ve küresel ticaretin geleceğinde önemli bir yeri olacağının açık olduğunu belirten Bahçıvan, bölgenin hızlı gelişiminin bütün dünya tarafından yakından takip edildiğini aktardı.

Avrupa Birliği tarafından son yıllarda Vietnam, Singapur ve Japonya ile imzalanan serbest ticaret anlaşmalarının ve daha geçtiğimiz ay imzalanan AB-Çin Yatırım Anlaşması’nın gözlerin Asya’ya çevrildiğini gösteren önemli örnekler olduğunu hatırlatan Bahçıvan, bu gelişmelerin şüphesiz ki, Asya ile Avrupa arasında bir köprü niteliğinde olan ve bölge ile derin tarihi ve kültürel bağları bulunan Türkiye’yi de yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.

Panelde TEPAV İcra Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, Atlı Global Kurucu Direktörü Dr. Altay Atlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi DTÖ Kürsüsü Başkanı Dr. N. Pınar Artıran, DEİK Asya Pasifik İş Konseyleri Koordinatör Başkanı T. Murat Kolbaşı ve DEİK ASEAN Çalışma Komitesi Eş Başkanı Cemil Çakar Asya Pasifik bölgesi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Panelistlere gelen çok sayıda soru, toplantının sonunda katılımcılar tarafından yanıtlandı.

(Kaynak:İSO)

TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
6.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

194

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı