Can Metal'de Çok Yönlü Büyüme Sürüyor

Yeşilova Holding’in 2007 yılında faaliyete başlayan, başta otomotiv sektörüne olmak üzere yüksek basınçlı enjeksiyon döküm parçalarının üretimini yapan Can Metal Üretim Tesisi, 2019 yılına yeni fabrika binasında ve kapasitesini yüzde 70 artırarak girdi.

Yüksek basınçlı enjeksiyon döküm parçaları üretimi yapan Can Metal, üretim alanını üç katına çıkardığı bina yatırımı ile yeni bir lay-out üzerinde çalışmaya başladı. Sadece enjeksiyon operasyonundaki kapasiteyi artırmakla kalmayarak talaşlı imalat operasyonlarındaki kapasitesini de CNC makine yatırımları ile destekleyen Can Metal, 2019’a güçlenerek girdi.

Can Metal Genel Müdürü Selim Güney: ‘‘Endüstri 4.0 uygulamalarının adapte edildiği, kamera kontrollü insansız döküm hücrelerinin yer aldığı, yalın bir iş akışına sahip ve anlık toplanan dijital veriler ile üretim performansını kesintisiz izleme imkânına sahip olduğumuz, teknoloji seviyesi oldukça yüksek bir tesis yatırımının tamamlanmış olması hem grubumuz hem de sektörümüz için önemli bir anlam taşıyor.’ dedi.

GÜNEY: İNSAN KAYNAĞI EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

Günümüzde sanayi yatırımlarında modern bir fabrikaya sahip olmanın ötesinde mevcut insan kaynağının gelişimi ve üretim kapasitesine paralel insan kaynağının da büyümesinin önemine değinen Selim Güney: ‘Yeni istihdam edilen işinin uzmanı çalışma arkadaşlarımızla birlikte bugün gerek üretim gerekse tasarım ve yönetim tarafında çok iyi bir noktaya ulaştığımızı görüyoruz.

Özellikle sanal doğrulama yetkinliklerimizin daha üst seviyelere taşınması için önemli adımlar attık. Magmasoft programının satınalınması bu anlamda atılan adımların en önemlilerinden birisi olarak görebiliriz.’ dedi.

Otomotiv sektörü başta olmak üzere tüm imalat sektöründe büyük ve hızlı bir teknolojik dönüşümün yaşandığına dikkat çeken Güney, stratejik olarak bu dönüşümü yakından izlediklerini ve Can Metal’i yakın gelecekte hayata geçecek yeni uygulamalara hazırlamak için gayret gösterdiklerini vurguladı.

İnsansız taşıma sistemlerinin kullanıldığı Can Metal’de, dökümhaneden toplanan canlı veriler ile üretim performansının izlenmesi dışında, sıcaklık optimizasyonu ve sürecin dijital olarak izlenmesi için yapılan yatırımlar ve emniyet parçaları için yüzde 100 kamera kontrol uygulamaları da dikkat çekiyor.

AĞIRLIK AZALTMA ÇALIŞMALARI ÖN PLANDA

Elektrikli araçlar ile daha da ön plana çıkacak olan ağırlık azaltma çalışmaları ve yapısal gövde parçalarının üretiminin öncelikli olduğunu belirten Güney, bu kapsamda dizayn yetkinliklerini ve yeni yatırım olarak enjeksiyon hücrelerine adapte ettikleri vakum sistemlerini kullanarak müşterilerine ciddi katkı sağladıklarını ifade etti.

 

(TÜRKDÖKÜM 51. Sayı - Cemal Gül)

 

TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
6.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

194

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı