TÜDÖKSAD Komite Toplantıları Devam Ediyor

TÜDÖKSAD Çelik Komitesi toplantısı 6 Temmuz Salı günü online olarak gerçekleştirildi.

Toplantının ilk gündem maddesinde, Genel Sekreter Serter Koray Hatipoğlu Derneğimizin faaliyetlerinin yanı sıra sektörü yakından ilgilendiren konularla alakalı kamu nezdinde bulunulan girişimleri paylaştı.

Derneğimizin devam eden girişimlerinin yanı sıra özellikle İstanbul Şile bölgesindeki kum üretim tesislerinin orman izinleriyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ayrıca, İBB bünyesinde gerçekleştirilen İstanbul Sanayi Platformu toplantısına katılarak metal döküm sektörünün kullanılmış döküm kumlarının değerlendirilmesiyle ilgili taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Sonrasında çalışmalarını yoğunlaştıran TÜDÖKSAD AB Yeşil Mutabakatı Çalışma grubunun faaliyetleri ve önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği tarafından açıklanması beklenen olası Sınırda Karbon Düzenlemelerine dair edinilen son bilgiler paylaşıldı.

Giderek hızlanan aşılama uygulamaları sonrasında hafifleme eğilimindeki salgınla birlikte küresel ekonomik görünüme ve gelecek öngörülerine dair uluslararası kurumlar tarafından yayınlanan analizler ve dosyalar irdelendi.

İkinci maddede, Komite üyeleri genel ekonomik gidişatı değerlendirdi. Küresel bazda döküm alıcısı sektörlere dair öngörüler ve pandemi sürecinin etkileri irdelendi.

Sonraki maddede; Dönüşüm Danışmanlık firmasından Sayın Mesut Biricik’in “Çelik Dökümde Yalın Üretim Uygulamaları” başlıklı sunumu izlendi ve kısa bir Soru - Cevap bölümü gerçekleştirildi.

Çağın sürekli değişen ve gelişen koşulları karşısında yalın dönüşümle birlikte dijital ve yeşil dönüşümün önemine ve özellikle dökümhanelerde ERP uygulamalarının önemine dikkat çekildi.

Toplantı TÜDÖKSAD Çelik Komitesi gelecek dönem toplantısının sonbaharda gerçekleştirilmesine dair alınan kararla birlikte görüş ve önerilerin paylaşımıyla son buldu.

TÜDÖKSAD, Dünya Dökümcüler Birliği ve Avrupa Dökümcüler Birliği Üyesidir.

İŞ BİRLİKLERİMİZ

TÜDÖKSAD, CHROMAFOR (Erasmus+ KA202) projesinin bir ortağıdır.
TÜDÖKSAD, Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformunun bir üyesidir
Rakamlarla TÜDÖKSAD
6.5 Milyar

Türkiye Döküm İhracatı (Euro)

2

Türkiye'nin Avrupa Döküm Üretim Sıralaması

1976

Kuruluş Tarihi

194

TÜDÖKSAD Üyelerinin Sayısı